The Pepper Store at Devonshire Square

A converted East India Company spice warehouse dating back to the 18th century, the Pepper Store is a five-story workspace situated in the city of London. A combination of Grade II listed and 1980s office buildings the design concept aimed to highlight the buildings illustrious heritage within a truly modern workplace.

The reception areas, created by the luxury design house March and White, typifies this concept. Large windows, exposed brick, wooden floors and original concrete soffit combine for a contemporary, industrial expression. XOOTUBE, with its homogenous 360 distribution, was customised in a slightly smaller length to seamlessly fit within the soffit, illuminating both the channels in the ceiling and providing the ambient light for the main floor space. Installed in a zig-zag configuration, they add a subtle, yet striking element to the ceiling.

Architect

John Robertson Architects

Location

London, England

Building owner

Devonshire Square Estate

Interior Designer March and White
Contractor Phoenix
Electrical Consultant MTT
Interior Designer March and White Contractor Phoenix Electrical Consultant MTT

Location of the project