Ostasteidn rest area

Location marker

Sandsfjorden, Ryfylke, Norway

Location marker+6 photos
Lighting design

Kap Architects

Customer

Helgevold Elektro

Location

Sandsfjorden, Ryfylke, Norway

Photos

Suldal Foto

LED Linear™ Partner

Fagerhult Norway

ProductsVarioLED™ OCEANOS True Color White/IQ White/RGB IP67

The rest area at Ostasteidn emerges on the west side of Sandsfjorden, immediately after the Sandsfjord Bridge. The viewpoint is situated in the landscape where Norwegian artist Lars Hertervig found his motives, and the architecture at the area is inspired by Hertervig’s art. A walkway leads to seating facilities facing north with a beautiful view of Sandsfjorden, or to a bench by the rock, offering natural shelter from nortwestern winds.

Kap Architects aim was to create a guiding line of light from the parking to the service building and back. The lines of light, realized with the rugged in-ground luminaire OCEANOS, create a navigable effect together with the lit doors.

Location markerShow location on the map