New Sparrendaal

Location marker

Vught, Netherlands

Location marker+2 photos
Lighting design

Hans Wolff & Partners

Customer

Privat

Location

Vught, Netherlands

Photos

Jannes Linders

ProductsVarioLED™ IQ White ATON HD IP67
ArchitectMeyer en Van Schooten architecten (MVSA), Amsterdam | Landschaftssarchitekt Michael van Gessel, Amsterdam

Sparrendaal is a country estate in south of the Netherlands. Constructed to a high level of detail, and tailored to the specific needs of its residents, it is carefully situated within the landscape. The main house is clad in natural stone and intersected by four axes, along which corridors have been built, providing views of the landscape.

The lighting design was created by Hans Wolff & Partners and saw light lines in the natural stone façade. Therefore the VarioLED™ IQ White ATON HD24 IP67 by LED Linear was chosen. This light solution was suitable due to the high protection class and its small design. It was important to integrate the light into the facade without showing the light source. The result is a fascinating interplay of materials. The luminaires are also controlled by DMX. The loop in the color temperature thus produces the effect of a breathing building. The architecture of the estate is modern, but the building is not cold, but organic and lively thanks to the natural stone façade and vibrant lighing.

Location markerShow location on the map