Golf club Pärnu, Estonia

Taking inspiration from a ball on a tee, the architects have created the ultimate in links course clubhouses. At the highest point on the course, the glass-walled restaurant offers a breathtaking 360-degree view – diners may enjoy the sea, forest, or golf course, or all three with just a turn of the head. The panoramic terrace is ideal for drinks and dining, or for an unparalleled view the first shots and finish of any tournament. The clubhouse is also nominated for the “World’s Best Golf Clubhouse” at the World Gold Awards 2016.

In the dark especially the lighting characterizes the overall impression of the building. The linear light, encircling the building at the bottom of the balcony, was realized with ADONIS by LED Linear™. The IP67 protected luminaire with opal encapsulation is the ideal outdoor solution. The luminaire is protected against environmental influences and the emitted light is absolutely homogeneous and evenly lights the ground. Through the use of illumination it seems as if the building was floating, it gets a touch of lightness. This harmony between the architectural character of the building and the elegant lighting strip gives the special charm.

http://www.parnubay.com

http://www.architect11.com/portfolio/parnu-bay-golf-club/

Lighting design

BM Light OÜ

Customer

Pärnu Bay Golf Links

Location

Pärnu, Estland

Photos

BM Light OÜ

Architect Architect 11, Jürgen Lepper, Margus Soonets and Anto Savi
Architect Architect 11, Jürgen Lepper, Margus Soonets and Anto Savi

Location of the project